Терапия

Интелигентният пластилин – играчка, която може да помага
… или как нещо толкова забавно и цветно, се оказа изключително  полезно за редица терапевтични занимания.


Тема табу: Интелигентният пластилин като средство за лечение и терапия
Отне ни почти 5 години, за да се престрашим да пишем свободно за това.
Дали от страх да не подведем някой в реална нужда или просто защото сами не вярвахме в собствения си продукт, но истината е, че прекалено дълго време се възпирахме да говорим, камо ли да пишем по тази тема.
Всички наши приятели и партньори в останалите части на света споделяха и откровено рекламираха Интелигентният пластилин като средство за терапевтични занимания и упражнения за възстановяване след травми и други заболявания на двигателно – умствения апарат, но ние винаги сме странили от подобни внушения. Струваше ни се някак невъзможно един толкова забавен и цветен продукт за игра, да бъде едновременно с това и адски полезен като средство за лечение и терапия.

Срещу времето, опита и желанието на клиентите…
Сега връщайки се назад си спомняме, че имаше редица случайни събития, като например поръчки от клиенти именно с цел терапия и рехабилитация, които не бяха достатъчни за да променим своята нагласа. Даже си спомняме един случай, в който момиче в неравностойно положение от София, искаше да си закупи Интелигентен пластилин именно с цел раздвижване на ръцете и крайниците, които все още можеше да движи. Тогава дълго я разубеждавахме, че може би не точно нашия продукт търси и може би не точно ние ще можем да й помогнем, и тъй като тогава бяхме на изложение в София, предложихме й да дойде при нас, да се срещнем, да изпробва сама пластилина и да си прецени. В резултат си закупи три Супер илюзии, които много хареса и се надяваме да ползва и до днес.
През годините имаше и още много подобни случаи, в които ние за кратко виждахме нагледно доказателство, че Интелигентният пластилин би могъл да се търси като терапевтично средство, но винаги бързо-бързо го отхвърляхме като възможност и предпочитахме да стоим в страни от тази тема. Смятахме, че споделяйки подобни свойства бихме подвели нашите клиенти и сменили фокуса на продукта, който за нас винаги е бил „игра и забавление за малки и големи“. И въпреки, че дори Карин дом бяха споменали нашите Светещи пластилини сред материалите необходими им за групова и индивидуална терапия на децата, за които се грижат, ние продължавахме да отказвахме да сложим какъвто и да е текст свързан с това на страницата на сайта ни.

Един нов приятел – цял нов хоризонт от възможности
Може би все още щеше да е така, ако не беше срещата ни с Красимира Дянкова и нейната прекрасна работа като магистър по психология и гещалт-психотерапевт с възрастни и деца. Именно тя беше тази, която хареса продукта ни и започна да го прилага много активно в своята практика, като по този начин обогати не само своя опит, но и помогна на нас най-накрая да отворим съзнанието си за това, което наистина предлагаше Интелигентният пластилин като продукт за терапия.

Най-сладката награда-изненада

Може да си представите, колко приятно е чувството изведнъж да разбереш, че нещо което толкова много обичаш и в което вярваш и влагаш цялата си енергия, освен уникално средство за игра, да се окаже и много полезно за не малка част от хората със специфични нужди и проблеми. Това беше невероятна награда за нас самите като екип заели се с популяризирането на Интелигентният пластилин в България, нещо което определено ни изненада и то в момент, когато си мислехме, че вече знаем всичко за любимия ни продукт.

Ново начало
Ето защо, сега 5 години по-късно, подготвяйки новата визия на сайта ни, най-накрая се решихме да направим един отделен раздел, в който все пак да споделим, освен всичко друго и колко полезен може да бъде Интелигентният пластилин. Отново ще се въздържим от лични препоръки и коментари, но поне вече знаете и при желание може да направите своето проучване и да прецените сами. Ето ви едно начало – интервю с Красимира Дянкова, в което тя споделя опита си с продукта, както и някои много практични съвета, за това как го използва. Ако работата й представлява интерес за вас и бихте желали да се срещнете и разговаряте с нея – моля пишете ни и ние с удоволствие ще ви свържем с нея. Това все пак е най-малкото което можем да направим за човека, който ни показа едни малко по-различни свойства на Интелигентният пластилин.

За поръчки ще бъдете пренасочени към sheepo.bgX